Dit zijn de trends die échte mannen willen

Dit zijn de trends die échte mannen willen

Lucid Air

In de jaren ’80 keken we allemaal vol verbazing naar Michael Knight en zijn KITT. Wie had gedacht dat de supermoderne auto dertig jaar later alweer ouderwets zou zijn?

Een zelfrijdende auto klonk heel lang als een sprookje, maar dit jaar gaan ze toch echt uitvliegen – eh, rijden. Tesla loopt op dat gebied heel erg vooruit en gaat ook knetterhard. Met een systeem van sensoren en camera’s die de omgeving van de auto in de gaten houden. En dus voor jou kijken. Het negeren van een stopbord is er niet meer bij want als de auto er eentje ziet stopt hij zelf door de autopilotfunctie.
Ideaal voor de luie mannen onder ons, want de auto brengt je van A naar B zonder dat jij hoeft deel te nemen aan het verkeer. Hij wisselt van rijstrook en pakt een andere wanneer het verkeer vertraagt. Volkomen veilig: de dode hoek is namelijk volledig gedekt. Het enige wat jij nog hoeft te doen is in de gaten houden of het allemaal op rolletjes loopt. Wat dus betekent dat je niet een schoonheidsslaapje kunt houden, jij bent nog steeds verantwoordelijk!
Ook van parkeren op afstand werd gedacht dat het een utopie zou blijven. Maar hell yeah: je hoeft het zelf niet meer te doen. Nooit meer via de passagierskant uit je auto klauteren omdat het allemaal zo krap is en nooit meer aanvaringen met paaltjes, muurtjes of andere auto’s die je net niet zag. Je auto zoekt een plek, je stapt uit en je auto parkeert gewoon vanaf een afstandje. Moet je wel even een set ultrasone sensoren, een 360 graden camera en een keyless-go-system aanschaffen, maar dan heb je ook wat.

Apps
Elk automerk heeft tegenwoordig zijn eigen app, je wordt er gewoon mee doodgegooid. Maar die dingen zijn best handig. Zo kun je gewoon sleutelloos rijden en je auto starten met een app. Voor de sleutelverliezers erg handig. Het brandstofpeil is te controleren met een app, net zoals de bandenspanning en de staat van je remmen. Vergeten waar jij je bolide ook alweer had gelaten? Met de GPS spoor je hem zo op. En je kunt ook even controleren of hij wel op slot staat.

Maar natuurlijk zijn dit niet alle trends. Benieuwd wat er in 2017 nog meer kan en mag? UnitedConsumers maakte een lijstje.

Foto via Mashable

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.