Dit zijn de nieuwe X3 M en X4 M van BMW!

Dit zijn de nieuwe X3 M en X4 M van BMW!

Tot op heden moest je bij Mercedes aankloppen als je een snelle mid-size SUV of SUV Coupe wilde. Nu komt BMW met een concurrent voor de GLC63 S en GLC 63 S Coupe, in de vorm van de BMW X3 M en X4 M.

Er zullen 2 varianten van de X3 M en X4 M komen. De eerste is de “gewone” M, met een 3 liter zes-in-lijn motor die 480 PK en 600 Nm koppel levert. In het geval van de tweede variant, de Competition, zal het vermogen op 510 PK liggen. De M sprint in 4.2 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, en de Competition doet dit in 4.1 seconden.

Voor de aandrijving wordt er gebruik gemaakt van het M xDrive systeem, echter zal de driftmode zoals we die kennen bij de M5 niet aanwezig zijn. Wel wordt het meeste vermogen naar de achterwielen gestuurd.

Aan het uiterlijk is wel te zien dat je te maken hebt met een dikke sport-versie van de X3 en de X4. Grote luchtinlaten, agressieve lijnen en dikke wielen geven een zeer sportieve look. Herkenbare punten zijn de velgen, die minimaal 20 inch zijn, 4 dikke uitlaten waar een hoop gebulder uit komt, en natuurlijk alle badges die overal geplaatst zijn. Hoe je een Competition kan onderscheiden van een “normale” M is door te kijken naar alle details, in plaats van chroom zijn ze in het zwart uitgevoerd. Bovendien heeft de Competition minimaal 21 inch velgen en een M Sport uitlaat.

Op de Autosalon van Geneve zullen we de X3 M en X4 M voor de eerste keer in het echt kunnen aanschouwen, helaas zijn de prijzen nog niet bekend, wel kunnen we alvast deze dikke platen aanschouwen en speculeren.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.