Dit zijn de nieuwe bolides van de Nederlandse politie

Dit zijn de nieuwe bolides van de Nederlandse politie

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen, of bent misschien wel een keer langs de kant van de weg gezet door ze, de Audi A6’en van de Nederlandse Politie.

Begin 2018 werd, na jaren van trouwe dienst door de Volvo V70, een nieuw aantal auto’s toegevoegd bij de snelweg eenheden van de politie. De Audi A6 werd in gebruik genomen op met moderne technieken en meer uitstraling de criminaliteit op en rondom de weg te bestrijden.

Inmiddels zijn de auto’s aan vervanging toe, voor de nieuwe snelle interventie voertuigen blijft de politie dicht bij huis. Ze schuiven gewoon een model op, van het C7 type, naar het gloednieuwe C8 type.

De looks zullen dus nagenoeg hetzelfde blijven, wat betreft het vermogen, dat zal net iets meer zijn dan de voorgaande A6, welke voorzien was van een 6 cilinder met 272pk. Het nieuwe model zal voorzien zijn van nagenoeg dezelfde motor, alleen dan met een kleine stijging in de pk’s, naar 286pk.
Mede namens deze stijging in het vermogen zal ook de 0-100 kilometer per uur tijd wat sneller worden, van 5,7 naar 5,5 seconde.

Mocht jij nou in zo’n zelfde blitse Audi willen rijden als de politie, dat kan, alleen niet met hetzelfde type motor, die is helaas niet meer leverbaar in Nederland.

Thomas Heule