Dit zijn de nieuwe 718 Cayman GT4 en Spyder!

Dit zijn de nieuwe 718 Cayman GT4 en Spyder!

Porsche heeft zojuist de nieuwe Cayman GT4 en de Spyder onthuld, en er is goed nieuws: de sportwagens met midden-motor hebben een nieuw hart gekregen!

De huidige 718 werd eerst niet al te goed ontvangen, Porsche besloot om 2 cilinders te verwijderen en dus lag er een viercilinder met turbo’s midden in de auto. Dit kwam niet ten goede van het vermogen, en het geluid van de auto viel ook tegen. Met de nieuwe 718 wordt dit weer ongedaan gemaakt, de auto’s krijgen namelijk een atmosferische zescilinder boxermotor!

Dat betekent dus dat er geen turbo’s aanwezig zijn. Het blok is gebaseerd op het blok uit de Porsche 992, maar is toch degelijk anders. Zo zijn de turbo’s verwijderd en is de cilinderinhoud opgeboord naar 4 liter. Dit blok zorgt ervoor dat de nieuwe sportwagens beschikken over 420 PK en 420 Nm koppel. Hiermee kunnen ze allebei van 0 naar 100 sprinten in 4.4 seconden, en ligt de topsnelheid voor de GT4 op 304 kilometer per uur. De Spyder heeft een topsnelheid van 301 kilometer per uur.

Naast de motor is er ook op andere gebieden verbetering gekomen, de nieuwe spoiler, splitter en diffuser zorgen ervoor dat de GT4 over 50 procent meer downforce beschikt dan zijn voorganger. De Spyder heeft een nieuw lichtgewicht dak gekregen, waardoor prestaties op hoge snelheid verbeterd zijn. Ook beschikken beide auto’s over een mechanisch sperdifferentieel en de verbeterde GT-wielophanging.

De prijzen voor de twee auto’s zijn ook gelijk bekendgemaakt, en het zijn flinke bedragen. De nieuwe 718 Spyder is de “goedkope” van de twee en kost 148.500 euro, de Cayman GT4 kost minstens 151.400 euro. Om dit even in perspectief te zetten: een gloednieuwe Porsche 911 Carrera S heeft een vanafprijs van 156.700 euro.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.