Dit zijn de meest sportieve elektrische auto’s van dit moment

Dit zijn de meest sportieve elektrische auto’s van dit moment

Je wilt een elektrische auto aanschaffen? Prima plan! Maar dan mag het natuurlijk gerust een model zijn dat enige sportiviteit uitstraalt. Gelukkig begrijpen autofabrikanten dit goed en worden er fraaie nieuwe modellen op de markt gebracht die niet alleen in technisch opzicht steeds beter zijn, maar ook qua uitstraling helemaal passen bij het huidige tijdsbeeld.

Audi e-Tron Sportback

Wat Audi eerder dit jaar al deed met de Q3 wordt nu ook met de e-Tron gedaan. In plaats van de standaardversie, die de traditionele SUV-contouren heeft, bestaat nu ook de mogelijkheid om te kiezen voor de e-Tron Sportback. In dat geval krijg je een auto met de sportieve daklijn van een coupé. Een nadeel daarvan is natuurlijk wel dat de bagageruimte hierdoor wat kleiner uitvalt. Om precies te zijn scheelt dat 45 liter inhoud, maar ook een totaal van 660 liter valt dat nog te overzien. De passagiers achterin zullen door de andere dakconstructie ook genoegen moeten nemen met iets minder hoofdruimte, maar de Audi e-Tron Sportback is een ruime auto, dus die twee centimeter minder zul je nauwelijks merken.

MINI Cooper SE

Het merk MINI heeft een zeer sympathiek en sportief imago. Met de nieuwe MINI Cooper SE, die ook wel als de MINI Electric bekend staat, zet men die lijn gewoon voort. Dit leuke sportieve karretje wordt uitsluitend geleverd als 3-deurs hatchback maar kom wel in vier verschillende varianten: Basic, Essential, Charged en Yours. Met een snellader heb je deze nieuwe MINI in iets meer dan een half uur tijd voor tachtig procent opgeladen. Even tijd voor een kopje koffie, een momentje voor jezelf en dan meteen weer door!

Laadpaal

Voor het meest optimale gebruik van een elektrische auto is het handig om thuis of op je werkplek de beschikking te hebben over je eigen laadpaal. Dat levert uiteindelijk ook een besparing op, want het gebruik van openbare laadpalen is duurder. Op Laadkompas vind je uitgebreide informatie over de mogelijkheden voor een eigen laadpalen. Je kunt kiezen voor een paal die je bijvoorbeeld ter hoogte van de carport laat plaatsen. Hierbij wel enig graafwerk voor de leidingen benodigd. Je kunt ook kiezen voor een zogenoemde wallbox.

Kortom, wanneer je de aanschaf van zo’n sportieve elektrische auto overweegt, is het slim om dan ook meteen een laadpaal voor erbij mee te nemen in je financiële planning. Alvast veel rijplezier gewenst!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.