Dit zijn de Bugatti Divo’s die besteld zijn

Dit zijn de Bugatti Divo’s die besteld zijn

Extreem maatwerk maakt deel uit van eigenaarschap van een Bugatti Divo.

Het is bijna twee jaar geleden dat de Bugatti Divo debuteerde, maar we hebben nog geen enkele klantenauto gezien. In een persbericht vertelt de Bugatti hoe de auto’s worden besteld en gebouwd. Bij de Divo is het namelijk niet alleen een kwestie van een koper die enkele opties aanvinkt – toekomstige eigenaren worden uitgenodigd op het hoofdkantoor van Bugatti in Molsheim, waar ze individuele kleuren, interieurmaterialen en zelfs aangepaste ontwerpen kunnen kiezen. Het proces kan tot vijf uur duren en daarom is elke Bugatti Divo een op maat gemaakte creatie.

“Customers often have their own ideas, such as family crests, national flags, their own logos or special color schemes,” vertelt Bugatti Sales Coordinator Anne Beynat. “We then try to implement the ideas in technical terms. Some customers choose the leather and color to match their handbag or their favorite pair of shoes. Most of them already own a Bugatti, so we know their preferences. Our Divo customers all already drive at least one Chiron.”

Als de beslissingen eenmaal zijn genomen, kost het tijd om ze tot leven te brengen. Bugatti legt uit dat het bijvoorbeeld maanden kan duren om een exacte kleur te creëren. Eén eigenaar heeft kennelijk meer dan een jaar met Bugatti om de tafel gezeten om tot een een definitief ontwerp te komen. Geen wonder dat het zo lang duurt voordat de eerste klantleveringen beginnen. Bugatti heeft een aantal van deze ontwerpen vrijgegeven.

Het is bekend dat er ten minste één exemplaar naar Nederland komt. Zoals bekend hangt er aan de Bugatti Divo een prijskaartje van €5 miljoen, echter is dat slechts het bedrag dat Bugatti voor de auto vraagt. Wil je de Divo op Nederlands kenteken hebben dan dienen daar nog de nodige belastingen voor worden betaald. Hierdoor komt het totale bedrag uit op €6,3 miljoen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.