Dit zijn de 5 meest bizarre garages!

Dit zijn de 5 meest bizarre garages!

Iedereen droomt er wel van om in een groot huis te wonen, met veel ruimte en alle luxe die je maar kan verzinnen. Maar een echte petrolhead droomt er natuurlijk van om bij dat grote huis een enorme garage te hebben om zijn collectie dikke bolides in te bewaren. Hieronder 5 van de dikste, grootste, en meest bizarre garages!

1. Als eerste het huis waar voetballer Mesut Ozil in verblijft; op zichzelf is het huis al indrukwekkend, maar wat zich onder zijn huis verschuilt is een hele dikke garage, waar de voetballer onder andere zijn collectie Mercedessen heeft staan. Natuurlijk moet je je wagen ook goed kunnen showen, daarvoor is er een draaiend platform aanwezig in de garage waar je je bolide op kunt zetten. De voetballer heeft naar horen zeggen 11 miljoen euro neer moeten leggen voor dit optrekje.

2. Het volgende exemplaar betreft dit huis, welke te vinden is in het amerikaanse plaatsje “Bellevue”. We praten hier over een compleet huis, aangezien het grootste deel ervan benut wordt voor het stallen van een collectie flink exotische modellen. Dit huis heeft op allebei de verdiepingen, welke verbonden zijn door een hydraulische autolift, dus genoeg plek voor je droom collectie. Om de garage af te scheiden van de leefruimtes, is er gebruik gemaakt van een volledig glazen wand, zodat je altijd de exotische bolides kunt bewonderen. Voor een mooie prijs van 4 miljoen dollar kan je dagelijks tijdens het ontbijt je eigen collectie aanschouwen.

3. Op sommige plekken in de wereld is er niet zoveel ruimte om een groot huis met een garage van bijpassend formaat neer te zetten. In Singapore zijn ze zo creatief geweest om een woontoren te bouwen waarbij de bewoners hun peperdure wagens gewoon mee kunnen nemen naar hun appartement! Een autolift brengt je bolide naar 1 van de 30 verdiepingen, rechtstreeks naar je woning. De omgerekende vanafprijs voor een appartement met een garage in de lucht is een flinke 4,7 miljoen euro.

4. Volgende op de lijst is dit nederige stulpje, wat zich ergens in de Amerikaanse staat Nevada bevindt. Wanneer je hier voor het eerst komt zul je weinig anders zien dan een enorm huis met een flinke oprit. Maar wanneer de garage “deur” opengaat, zul je omvallen van verbazing. De toegang naar de garage van dit huis is namelijk een enorme autolift die is ingebouwd in de oprit. Deze lift geeft toegang tot de ondergrondse garage van ruim 1100 vierkante meter! Daar zul je genoeg ruimte hebben om al je droomauto’s veilig neer te zetten. Voor een bescheiden 49 miljoen dollar kan dit huis met enorme garage van jou zijn.

5. Als ondergrondse garages of garages voor elk appartement op elke verdieping te gewoontjes voor je is, is er altijd nog dit enorme jacht. Deze jongen is voorzien van een autogarage, waar je auto veilig is tegen de elementen van de zee. Huurauto’s zijn niet meer nodig, je kan gewoon je auto pakken en van het schip af rijden. Ook is er een helikopterplatform aanwezig, maar wij petrolheads meren het liefst aan in Monaco, en stappen in onze dikke bolide om vervolgens over de beroemde slingerwegen van Monte Carlo te scheuren! Wat dit allemaal mag kosten? Voor een dikke 85 miljoen euro sta jij aan het roer van dit schip. If only…

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.