Dit zijn de 2021 safety cars van de MotoGP!

Dit zijn de 2021 safety cars van de MotoGP!

Aston Martin en Mercedes hebben een aantal dagen geleden de nieuwe Safety Cars onthuld voor de F1, nu komt BMW met de nieuwste Safetycars voor het komende MotoGP seizoen.

In coronatijd is er weinig te doen, veel mensen werken thuis of hebben online lessen. De Formule 1 en MotoGP zijn dan dingen waar mensen nog meer naar uit kijken. En om je vast warm te maken voor het nieuwe seizoen, brengen ze de safetycars dan vaak net daarvoor uit. Zoals Mercedes Benz en Aston Martin recent hebben gedaan voor de Formule 1.

Met de nieuwe M-Modellen, komen natuurlijk ook nieuwe safetycars en die moeten onthuld worden zoals je dat verwacht.

Voor 2021 heeft BMW M een drietal nieuwe Safety Cars voorbereid op basis van de nieuwste M-modellen: M3 Sedan, M4 Coupé en de nieuwste BMW M5 CS. De prestatieafdeling van BMW maakt de zaken wat spannender voor het nieuwe seizoen door de overwegend witte kleurstellingen die in het verleden werden gebruikt, af te schaffen om enkele van de meer speciale kleuren te laten zien die beschikbaar zijn voor het BMW M-trio.

De M3 Competition is bijvoorbeeld uitgevoerd in Frozen Grey Dark Metallic, terwijl de M4 Competition is uitgevoerd in het sprankelende São Paulo Yellow. De krachtigste van de partij, de M5 CS, draagt een chique Frozen Deep Green Metallic-lak. Deze drie voertuigen zullen worden vergezeld door extra MotoGP-safety cars, waaronder de M8 Competition Coupe en M8 Competition Gran Coupe, plus een X5M Medical Car.

Naast alle motoren zal er dus genoeg leuks te vinden zijn op de baan van het nieuwe MotoGP seizoen!

Thomas Heule