Dit zijn de 10 populairste tweedehands automerken van 2021

Dit zijn de 10 populairste tweedehands automerken van 2021

Was 2021 een niet al te positief jaar voor sommigen, autobedrijven klagen niet over hun omzet van het afgelopen jaar! Meer dan 2 miljoen tweedehands auto’s hebben de showroom verlaten. En waar je een aantal merken wel kunt raden, zitten er ook een paar onverwachte merken bij!

1. Volkswagen

Deze had je waarschijnlijk wel verwacht. Volkswagen bracht in 2021 265.019 Volkswagen-occasions aan de man. Daarmee is maar liefst 13% van alle verkochte occasions in Nederland een Volkswagen. En de Golf en de Polo waren uiteraard keizer en koning, want dit zijn ook meteen de best verkochte occasions overall.

2. Peugeot

De Fransozen zijn naast stokbroden bakken ook goed in auto’s maken die het goed doen op de tweedehands markt. Met 184.104 verkochte units staat Peugeot op plek nummer 2. De kleine auto’s zoals de 206 en 107 waren voor een groot deel verantwoordelijk voor het occasion-succes.

3. Opel

Opel bracht in 168.434 occasions aan de man. Dat is meteen de reden dat je wellicht wat veel Corsa’s en Astra’s door je dorp ziet vliegen!

4. Renault

Op plek vier vinden we deze Franse automobielfabrikant. Net iets minder dan Opel, bracht Renault 157.382 tweedehands auto’s naar een nieuw thuis. En bijna 50.000 stuks hiervan droegen de type-aanduiding Clio.

5. Ford

De Focus en Fiesta hebben de grootste vinger in de pap als het aankomt op de occasion-cijfers van Ford: 142.846 stuks vonden via de occasionmarkt een nieuwe eigenaar.

6. Toyota

Dankzij de degelijkheid van de Japanse automobielen heeft Toyota een plek verkregen in de top 10 van de occasionmarkt. De kleine stadsauto’s, de Aygo en de Yaris hebben bijgedragen aan het succes van Toyota en dat resulteerde in 127.431 verkochte occasions.

7. BMW

Het merk met een reputatie moet wel in de top 10 staan en zo geschiedde. De 3-serie was uiteraard de meest populaire occasion en met alle andere premium-knallers zorgde dat voor 116.733 verkochte tweedehandse auto’s. Even het perspectief: Toyota en BMW samen verkochten net zoveel occasions als Volkswagen op zichzelf.

8. Citroën

De Franse trots is compleet met ook Citroën in de top 10. Met 95.317 tweedehands Citroëns die zijn verkocht, is het merk niet zo populair als de andere twee Franse merken in deze lijst, maar ze laten menig merk achter zich.

9. Audi

Audi is een merk dat staat voor kwaliteit en een hogere aanschafprijs. Het maakt de auto daardoor geschikt voor een kleinere doelgroep, maar alsnog vonden 95.090 occasions een nieuw baasje.

10. Mercedes

Mercedes is de hekkensluiter van deze top 10. Met 94.281 verkochte units zitten Mercedessen die in 2021 tweedehands verkocht werden, zit Mercedes ongeveer op hetzelfde niveau als Audi.

Zo, wil jij de cijfers voor 2022 alvast een beetje beïnvloeden, rijd dan nu naar de dealer en koop een tweedehandse auto van jouw favoriete merk!

Bron: Bovag

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.