Dit wordt de opvolger van de Lexus LF-A!

Dit wordt de opvolger van de Lexus LF-A!

De Lexus LF-A is een icoon. Is het niet vanwege de styling, dan is het wel vanwege het geluid wat er uit de uitlaat komt. En nu komt er een opvolger!

Een ding is zeker: het wordt geen V10. In eerste instantie lag er geen plan om de LF-A nieuw leven in te blazen, maar nu EV’s hotter dan hot worden, is Lexus in de digitale pen gesprongen en moet deze auto Lexus op de EV-kaart gaan zetten.

De gelijkenis met de LF-A is ver te zoeken, want het lijnenspel wijkt af van het icoon en de aandrijflijn zal volledig elektrisch zijn! En daarmee is de auto wel retesnel. Volgens Lexus zal de Electrified Sport, want zo gaat ie heten, in 2 seconden naar de 100 schieten. En je kunt lang doorgaan, want de actieradius zal 700km worden, dankzij een solid state accu. Oftewel: een enkeltje Utrecht – Monaco moet mogelijk zijn met maar een keer bijladen.

Wij zijn benieuwd wat er van deze Lexus Electrified Sport terecht gaat komen en wij houden je op de hoogte van al het nieuws rondom deze EV.

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.