Dit wordt de nieuwe Volkswagen Golf 8 GTI!

Dit wordt de nieuwe Volkswagen Golf 8 GTI!

Zoals je wellicht hebt gezien heeft Volkswagen afgelopen week de geheel nieuwe achtste generatie van de Golf hatchback onthuld. Het uiterlijk is niet bepaald spectaculair te noemen, maar misschien dat de Golf 8 GTI daar verandering in kan brengen.

Het is een enorm cliché om je erop te wijzen dat de nieuwe Golf eruitziet als een iets modernere versie van zijn voorganger, terwijl er eigenlijk veel meer aan de hand is. Het is natuurlijk niet gek dat Volkswagen vasthoudt aan een design dat blijkbaar werkt; vorig jaar werden er maar liefst 445.303 exemplaren verkocht in Europa. De grootste veranderingen voor de nieuwe Golf zijn echter te vinden in het interieur, dat helemaal op de schop is gegaan. Een digitaal instrumentenpaneel en touchscreen-display domineren de cockpit en de versnellingsknop voor de DSG automaat is ook mooi in zijn eenvoud. De wereldpremière voor de Golf 8 onthulde geen enkel detail over de GTI en R, twee varianten die de anders zo gewone Golf tot een genot voor de liefhebber verheffen. Maar dat ze er zullen komen is vrijwel zeker.

De designers van Autoevolution.com besloten alvast een design te maken voor de GTI. De sportiefste versie die tot nu toe is onthuld, is de GTE, en de GTI zal vermoedelijk een deel van deze styling kenmerken overnemen. De voorbumper van deze laatst genoemde zal hoogstwaarschijnlijk een agressievere versie van de GTE zijn, (hopelijk) aangevuld met bredere wielkasten en koplampen met rode accenten. Langs de zijkanten van de auto zal Volkswagen niet te veel wijzigingen aanbrengen, hoewel je natuurlijk kunt rekenen op typische GTI-velgen. De achterkant van de Golf GTI zal niet zo gek veel wijzigen, Het zal vrijwel identiek zijn aan dat van de reguliere Golf, maar dan met een agressievere bumper met twee uitlaten aan weerszijde.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.