Dit wordt de nieuwe bolide van Max Verstappen!!

Dit wordt de nieuwe bolide van Max Verstappen!!

Nu we halverwege het seizoen zijn besloot de FIA het ontwerp voor de nieuwe Formule 1 auto’s te delen, dit zijn de in’s en outs!

Het speciaal in opdracht gemaakte ontwerp werd donderdag onthuld op Silverstone, voorafgaand aan de Britse Grand Prix van dit weekend. Terwijl teams al hard werken aan hun versie voor 2022, heeft de F1 zelf zijn interpretatie samengesteld van hoe een auto die is gebouwd volgens de nieuwe regels eruit zal zien.

De meest opvallende kenmerken zijn de platte neus, de aerodynamische wieldoppen, de grote voorvleugel met geïntegreerde eindplaten en het unieke achtervleugelconcept. Het doel van de nieuwe auto is om te proberen het racen beter te maken, en vooral het inhalen te verbeteren. De auto heeft een vloereffect op de grond en veel eenvoudigere vleugels om ervoor te zorgen dat veel meer van zijn downforce afkomstig is van delen van de auto die niet worden beïnvloed door een rivaal op de voet te volgen.

Nikolas Tombazis, hoofd technische zaken van de FIA, zei toen het concept voor het eerst werd onthuld dat grondeffect de juiste weg was.

“We willen het voor auto’s meer mogelijk maken om tegen elkaar te racen en elkaar te volgen en om meer spannende gevechten te hebben”, zei hij. “We willen banden hebben waarmee mensen met elkaar kunnen vechten zonder degradatie of slechts een korte pauze voor de persoon die aanvalt om aan te vallen.

“Ze zijn eenvoudiger dan de huidige auto’s omdat veel van de kleine componenten zijn verwijderd, vooral voor de sidepods, de voorvleugels zijn eenvoudiger. “Er zit een diffuser recht onder de auto, een soort venturikanaal.”

Het ontwerp dat op Silverstone is onthuld, lijkt opmerkelijk veel op het windtunnelmodel dat de F1 voor het eerst onthulde in 2019 toen de nieuwe regels werden aangekondigd. Het is echter waarschijnlijk dat de daadwerkelijke 2022 auto’s anders zullen zijn wanneer ze volgend jaar worden gelanceerd, met teams die de regels willen benutten en het ontwerp willen nastreven om de prestaties beter te optimaliseren.

De F1 was oorspronkelijk van plan om de auto voor de start van het seizoen 2021 te introduceren, maar het stelde de komst uit tot volgend jaar als gevolg van kostenbesparende maatregelen die werden genomen in de nasleep van de coronaviruspandemie.

Thomas Heule