Dit worden de nieuwe F1 auto’s!

Dit worden de nieuwe F1 auto’s!

Het was al bekend dat de Formule 1 in 2021 wat veranderingen zal ondergaan. Her en der verschenen al wat renders van mogelijke F1 auto’s, maar helaas zal dat geen realiteit worden. Nu zijn er echter foto’s verschenen van hoe de auto er daadwerkelijk uit gaat zien.

Wat we hier zien is een schaalmodel dat volledig volgens de nieuwe restricties is gebouwd. De auto ondergaat veel tests in de windtunnel van Sauber om te kijken of de nieuwe aerodynamica ervoor zorgt dat de auto’s dichter bij elkaar kunnen racen. Met de huidige aerodynamica verliest de achterste auto tot 50 procent downforce omdat de auto ervoor de luchtstroom verstoort. Dit maakt het heel lastig om goed te kunnen volgen en een aanval in te zetten.

Het nieuwe model heeft veel simpelere aerodynamica, zo zijn de oneindige winglets in de voorvleugel verdwenen. Ondanks de simpelere look blijft de auto enorm strak op de baan liggen, dit komt doordat het grondeffect weer terugkomt. De onderkant van de auto zorgt ervoor dat er een vacuum onder de auto ontstaat, wat er weer voor zorgt dat de auto naar het wegdek gezogen wordt.

Wat ook opvalt is dat de halo veel beter is geïntegreerd in het design van de auto. Ook zien we grotere velgen die bedekt zijn, waardoor de luchtstroom nog minder wordt verstoord. Het nieuwe ontwerp van de Formule 1 auto zorgt ervoor dat een achtervolger nog maar 5 tot 10 procent van hun downforce verliest.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.