Nieuws

Dit verdient Max Verstappen dit seizoen!

Een tijdje terug werd bekend dat Max Verstappen dit jaar een aantal leuke wagens tot zijn beschikking krijgt, waarvan hij er een zelfs mag houden. Maar daarnaast krijgt hij ook “gewoon” salaris, en dat is wel een heel lekker bedrag.

De Formule 1 is een echte topsport, het is het hoogste niveau van racen met de grootste fanbase en het meeste geld in omloop. Net zoals bij voetbal verdienen de topsporters bizarre bedragen. Volgens Quote ligt het salaris van Max op ongeveer 10 miljoen euro. Daarnaast krijgt hij voor elk punt dat hij haalt 45.000 euro extra, als dat niet een aanmoediging is.. Als Verstappen de winst pakt, krijgt hij 178.000 euro extra. Naast het salaris dat Red Bull overschrijft zijn er ook nog de sponsoren, Jumbo en G-Star betalen ook mee. Aston Martin geeft Max een paar leuke auto’s, en krijgt hij van Red Bull Racing een Valkyrie cadeau.

Het salaris van Verstappen is echter nog niet het hoogste van allemaal. Hamilton ontvangt zo’n 57 miljoen euro, hiermee verdient hij het meeste dit seizoen. Alexander Albon ontvangt het minst: 170.000 euro, ook niet mis.

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.