Dit kost een rondje over de ‘ring met een 720S!

Dit kost een rondje over de ‘ring met een 720S!

De McLaren 720S is een dure wagen die velen helaas niet kunnen bezitten. Toch is het mogelijk om in zo’n raket te stappen om vervolgens snoeihard over de Nurburgring te knallen! Het is alsnog niet goedkoop, maar een stuk bereikbaarder dan er zelf eentje aanschaffen.

Het is namelijk mogelijk om met verschillende “ring taxi’s” een rondje over het welbekende circuit te rijden. Verscheidene BMW’s, zoals de M3 of een M5 zie je vaak voorbijkomen wanneer je langs de kant zit. Maar af en toe komt er ook wat anders voorbij racen: een McLaren 720S. De jaarlijkse kosten om deze wagen dag in dag uit over het circuit te laten gaan zijn heel hoog, aangezien de auto in korte tijd veel onderhoud nodig heeft. De remblokken gaan slechts 54 rondjes mee, en de banden gaan 65 rondjes mee. Na elk seizoen moeten ook de keramische remschijven vervangen worden. En dan komen al die liters brandstof er ook nog bij.

De totale kosten bedragen 314.900 euro per jaar. Om nog enigszins draaiende te blijven kost 1 rondje met de 720S 299 euro, waardoor de totale winst bijna 12.000 euro is voor het bedrijf Apex.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.