Dit kost een ABT-tune voor je Audi RS6 Performance!

Dit kost een ABT-tune voor je Audi RS6 Performance!

Stel, je hebt de goedkoopste Audi RS6 Performance van Nederland opgehaald, maar je vindt het allemaal wat te tam. Gelukkig heb je nog wat geld over om het vermogen wat op te laten krikken, want 605 PK is niet genoeg. Bij ABT weten ze wel raad met de Audi RS6 Performance.

Wanneer je naar ABT stapt om je vijf persoons raket te laten transformeren heb je de keuze uit verschillende pakketten. Wanneer je kiest voor het ABT Power S pakket, wordt er een nieuwe ECU van ABT zelf geïnstalleerd, evenals een nieuw uitlaatsysteem en intercooler. Door deze nieuwe onderdelen zal het vermogen van 605 PK en 700 Nm naar 705 PK en 880 Nm schieten, en wordt er 0.3 seconden van de 0-100 tijd afgeschaafd worden: van 3.7 naar 3.4 seconden! Ook wordt de elektronische snelheidsbegrenzer verwijderd zodat je met je gezin over de autobahn kan scheuren met snelheden tot wel 320 kilometer per uur!

Nu vraag je je natuurlijk af hoeveel dit zal moeten kosten. Wanneer je voor het ABT Power S pakket kiest, zul je ongeveer 20.000 euro moeten neerleggen. Als je dus de goedkoopste RS6 Performance in Nederland koopt in combinatie met het ABT pakket, ben je in totaal dus zo’n 110.000 euro kwijt. Wat je dan precies hebt? Een full-size familiewagen die in 3.4 seconden op de 100 zit en door kan tot de 320. Dat kunnen niet veel auto’s, laat staan stationwagens!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.