Dit kost de nieuwe Porsche 911 Speedster in Nederland!

Dit kost de nieuwe Porsche 911 Speedster in Nederland!

Er zijn veel varianten van de Porsche 911, maar geen enkele ervan is zo exclusief als de Speedster. Het begon allemaal met de Porsche 356 Speedster, maar waar we nu naar kijken is een ware raket zonder dak.

Voor een leek lijkt het net een normale 911 Cabrio, maar er zijn wel degelijk verschillen. Zo is de ruimte achter de voorstoelen compleet verdwenen en heeft dit plaatsgemaakt voor een gestroomlijnde achterkant. Wat ook anders is dan bij de 911 Cabrio is dat de Speedster in zeer gelimiteerde oplage gemaakt wordt. Slechts 1948 exemplaren zullen er uit de fabriek rollen.

Achterin de Speedster ligt nog steeds de bekende zescilinder boxer die in dit geval 510 PK produceert. Hiermee sprint de Speedster in 4 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur, en kan je een topsnelheid behalen van 309 kilometer per uur. Daarna mag je dan wel een bezoekje aan de kapper brengen.

Aan zo’n gelimiteerde auto zit ook een bijpassende prijs. Mocht je er een kunnen bemachtigen, dan gaat dat je minstens 357.000 euro kosten. Wil je er een? Dan moet je er snel bij zijn, ze zullen waarschijnlijk heel snel uitverkocht zijn.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.