Dit kost de nieuwe Bentley Flying Spur in Nederland!

Dit kost de nieuwe Bentley Flying Spur in Nederland!

Met de tijd zijn auto’s gegroeid, en zo ook de Bentley Flying Spur. Met een totale lengte van 5,31 meter heb je gegarandeerd genoeg ruimte om te werken terwijl je naar je volgende afspraak wordt gereden. Maar met de tijd is ook de prijs gegroeid.

De vorige Bentley Flying Spur had namelijk een vanafprijs van €241.260,-. De prijs van de nieuwe Flying Spur ligt met €298.350,- een stuk hoger. Voordat geld krijg je daarentegen wel een verfijnde Bentley dat op een geheel nieuw platform van aluminium en composiet staat en ook is de 6,0-liter W12 verbeterd. De 12-cilinder is goed voor 635 pk en maar liefst 900 Nm koppel, dit vermogen wordt via een 8-traps automaat naar de wielen gestuurd. Van 0 naar 100 kilometer per uur doet ‘ie in slechts 3.8 seconden, onthoud dat de Flying Spur bijna 2.5 ton weegt. De topsnelheid ligt op 333 kilometer per uur.

De Bentley Flying Spur is nu ook voor het eerst uitgerust met vierwielbesturing, waardoor de auto een kleinere draaicirkel krijgt. In het dashboard schuilt het nieuwe 12.3 inch touchscreen wat we ook kunnen vinden in de nieuwe Continental GT. Daarnaast kun je het interieur laten bekleden met alle materialen die je maar kunt voorstellen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.