Dit kost de goedkopere Porsche Taycan 4S!

Dit kost de goedkopere Porsche Taycan 4S!

Vorige maand werden na lang wachten eindelijk de Porsche Taycan Turbo en Porsche Taycan Turbo S onthuld. Voor de Porsche Taycan Turbo ben je in Nederland minstens €157.100,- kwijt en voor de Turbo S een flinke €191.000,-. Dat kan goedkoper…

Porsche onthulde vandaag de Taycan 4S! Toen de Duitse autofabrikant de namen van de oorspronkelijke twee EV’s onthulde, stroomden er natuurlijk grappen over het internet. Hoe kun je een auto zonder turbomotor immers een Turbo noemen? En net toen die storm begon te liggen, begint Porsche opnieuw.

De 4S-aanduiding wordt door de Duitsers meestal gebruikt om hun auto’s met vierwielaandrijving te onderscheiden van auto’s met achterwielaandrijving. Voor de Taycan is er echter geen versie met achterwielaandrijving, aangezien de elektromotoren beide assen aandrijven. Niettemin is de Taycan 4S hier om – althans tijdelijk – zijn rechtmatige plaats als instapmodel van een elektrische Porsche in te nemen. De 4S wordt geleverd met minder vermogen dan de Turbo, maar wel met twee batterijopties. De 4S is standaard uitgerust met 79,2 kWh Performance Battery, goed voor 530 pk en een bereik van 407 kilometer. Optioneel kan de 4S worden uitgerust met de 93,4 kWh-batterij met een vermogen van 571 pk en een bereik van 463 kilometer. 0 tot 100 km/h doen ze beide in 4 seconden.

De Porsche Taycan 4S kost je minimaal €109.900,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.