Dit kost de goedkoopste C63 AMG van Nederland

Dit kost de goedkoopste C63 AMG van Nederland

In de tijd dat downsizing van motoren alleen nog maar voor stadswagentjes werd gebruikt en de grote 3 van Duitsland (Audi, BMW en Mercedes) daar lak aan hadden, kon je een C63 AMG kopen waar de motorinhoud de naam eer aan deed. Nu ze wat ouder zijn, verschijnen ze her en der op marktplaats, vaak voor een forse prijs. Dat is bij dit exemplaar echter niet het geval!

De Mercedes-Benz C63 AMG zoals we die hier zien is de Estate, een stationwagen die onder de kap een flinke motor heeft. Hij beschikt namelijk over een 6.2 liter V8, die 457 pk produceert! Deze 10 jaar oude auto is lekker uitgerust, met onder andere lederen verwarmde sportstoelen en achterbank, een zwarte hemel met schuif/kantel dak, en een ingebouwde navigatie. Ook is van deze auto die al 142.000 kilometer gereden heeft de volledige onderhoudshistorie netjes bijgehouden en alles werkt naar behoren.

In de titel spreken we over goedkoop, maar hoe goedkoop is goedkoop? Voor deze superstation zul je slechts 21.800 euro moeten neerleggen! Zit er dan een addertje onder het gras? Misschien een hele kleine: de achterklep is flink aan vervanging toe, deze is namelijk helemaal verkreukelt. Verder is de auto volledig in goede staat, je moet alleen op zoek naar een achterklep van een C-Klasse.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.