Dit kost de BMW 128ti [GTI KILLER]

Dit kost de BMW 128ti [GTI KILLER]

De BMW 1-serie is er nu ook als 265 pk sterke 128ti, het voorwielaangedreven broertje van de M135i xDrive.

Met de 128ti dicht BMW het gat tussen de 1-serie en diens sportieve M135i-variant. Onder de motorkap ligt dezelfde, opnieuw aan een Steptronic-achttrapsautomaat gehangen 2 liter-turbobenzine, maar het piekvermogen wordt gereduceerd van 306 naar 265 pk. In tegenstelling tot de vierwielaangedreven M135i xDrive houdt de BMW 128ti het bovendien bij enkel voorwielaandrijving, meteen goed voor een gewichtsbesparing van ongeveer 80 kilogram. Voor de nodige tractie zorgen het standaard gemonteerde Torsen-sperdifferentieel en de Michelin Pilot Sport4-banden.

Rode accenten

De BMW 128ti combineert die verlaagde sportophanging met specifieke 18-inch velgen, gevuld met rode remzadels. Het koetswerk krijgt speciale designdetails in het rood of het zwart (als je opteert voor de kleuren Melbourne Rot of Misano Blau). Ook interieur baadt in de rode accenten, van de stiksels op het M-sportstuur tot de bekleding van de speciale sportstoelen. BMW heeft evenmin op een ti-logo meer of minder gekeken.

Prestaties

De BMW 128ti sprint in 6,1 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Het gemiddelde normverbruik en de daaraan gekoppelde CO2-uitstoot bedragen respectievelijk 6,1 liter en 139 gram. Het met 10 millimeter verlaagde sportonderstel erft de met stijvere veren, dynamischere dempers en dikkere stabilisatorstangen gezegende set-up van de M135i.

De BMW 128ti is in Nederland te bestellen vanaf € 49.950,- . Hij staat vanaf november in de showroom!

Pieter Schoonderbeek

Sportief georiënteerde journalist. Brengt zijn vrije tijd graag door op en rond het circuit. Neemt je graag mee in de wereld van exclusieve auto's en deelt graag zijn belevingen op het gebied van sportieve, exclusieve en luxewagens.