Dit is ‘s werelds enige BMW M3 CS Touring!

Dit is ‘s werelds enige BMW M3 CS Touring!

Wanneer je Hart voor Auto’s op Instagram volgt, dan heb je deze one-off schoonheid afgelopen week al voorbij zien komen!

Hoewel de RS-versies van Audi’s Avant modellen als warme broodjes over de toonbank gaan, heeft BMW’s M-divisie nooit besloten om aan de Touring-modellen te gaan knutselen. BMW wil ze niet voor je bouwen, dus zijn er gelukkig andere autogekken die dat wel doen! Het Engelse SMV Accident Repair Specialists wisten eerder al een knalblauwe BMW M3 F81 Touring te bouwen en willen dit ook best voor jou doen wanneer je een F80 M3, een F81 Touring en iets meer dan €20.000,- mee brengt.

Het exemplaar waar we het vandaag over hebben is echter ‘gewoon’ gebouwd in Nederland. Het bedrijf Fullcartuning heeft zo’n 9 maanden geleden besloten een BMW M3 CS en een BMW 316d Touring samen te voegen tot het resultaat dat je hier nu op de foto’s ziet. Precies, een M3 C, dat is zo’n zeldzame M3 die net wat krachtiger is dan een standaard M3. Onder de kap ligt een 3,0-liter zes-in-lijn twinturbo met 460 pk en 600 Nm koppel. De auto in het echt bewonderen? Hij staat van aanstaande zaterdag 30 november tot zondag 8 december op de Essen Motor Show!

Foto’s via Etiënne Grave

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.