Dit is het gloednieuwe BMW I-Drive systeem!

Dit is het gloednieuwe BMW I-Drive systeem!

We hebben het de laatste tijd veel over BMW, een merk dat momenteel ook veel nieuws naar buiten brengt en nu dus ook het nieuwste I-Drive systeem presenteert.

Zoals je mogelijk niet ontgaan is is BMW druk bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe en volledig elektrische modellen, de nieuwe BMW IX en de BMW I4, die later dit jaar onthuld zullen worden. Bij de hypermoderne en futuristische auto hoort natuurlijk een gloednieuw infotainment systeem, bij BMW ook wel bekend onder de naam I Drive.

Het huidige systeem, dat nu zo’n 20 jaar actief is in de complete
BMW Line-up, zal vanaf de nieuwe BMW IX en I4 plaats gaan maken voor het nieuwe I Drive systeem. Het nieuwe I Drive systeem is ingericht op de nieuwe, grotere infotainment schermen, die BMW aangeeft te plaatsen in de nieuwe modellen. Een nieuwe toevoeging aan het interieur is het BMW Curved Display, waarbij het 12,3 inch informatiedisplay en het 14,9 inch bedieningsdisplay één groot scherm/geheel zal vormen.

Naast een vergroting van de schermen en een vernieuwing van het I Drive systeem, zal ook de spraakfunctie en het touchscreensysteem worden geüpdatet om alles zo een gloednieuwe en verfrissende look en feeling te geven. Ook zal de auto informatie over, bijvoorbeeld een voor jou aangename temperatuur, opslaan om zo te zorgen dat de omgeving in de auto altijd ideaal is voor de bestuurder en passagiers.

Dat het een vooruitstrevend systeem zal worden kunnen wij in ieder geval bevestigen. Hoe het gaat functioneren, dat weten wij nog niet. Wel zijn we erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat. De persfoto’s beloven gelukkig een goed vooruitzicht.

Thomas Heule