Dit is het geluid van de eerste elektrische Maserati!

Dit is het geluid van de eerste elektrische Maserati!

Voor autoliefhebbers is geluid een essentieel onderdeel van autorijden. Met de huidige trend en de opkomst van elektrische auto’s staan autobouwers voor een moeilijke opdracht, zeker als je merk Maserati heet.

EV’s zijn vrijwel stil, en dat is prettig voor in een stad of woon- en werkverkeer. Maserati is een en al emotie qua hoe de auto’s gebouwd worden, eruitzien maar vooral om hoe ze klinken. Maserati pakt het probleem van EV-geluid aan door een onderscheidend geluid te ontwikkelen voor zijn toekomstige elektrische aanbod. We weten al dat de GranTurismo en GranCabrio een volledig elektrische aandrijflijn zullen krijgen vanaf 2021, en er speciale aandacht worden besteed aan de ‘muziek’ die deze elektrische Maserati’s voortbrengen. EV’s zijn tenslotte vrijwel stil, maar niet helemaal stil.

De meeste fabrikanten leggen de nadruk op hoe stil een EV is, Maserati benadrukt juist hoe een EV kan klinken. Het is zeker niet te vergelijken met een hoogtoerige V8, maar of we hier nou warm van worden? Oordeel zelf!

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.