Dit is een RS6 met wat extra’s!

Dit is een RS6 met wat extra’s!

Love it or hate it, maar de Audi RS6 is gewoon een beest. De dikke V8 is een goede basis voor tuning, maar waar er normaal gesproken met andere turbo’s en chiptuning gewerkt wordt, komt deze RS6 op een heel andere manier aan zijn extra power.

Als je goed kijkt naar de foto zie je dat er een letter is toegevoegd aan het RS6-logo in de grille. De letter E doet zijn intrede en iedereen weet waar die E voor staat. Juist, elektrisch. Deze Audi RS6 is door ABT getuned naar 730 PK, waar je maar 3.3 seconden van kunt genieten tot je op de 100 kilometer per uur zit. Vanaf die snelheid begint het echte feest: de elektrische aandrijving schakelt in waardoor het totale vermogen van de RS6-E ligt op 1018 PK en 1291 Nm koppel! Die extra paarden zorgen ervoor dat de topsnelheid van deze station 320 kilometer per uur bedraagt.

Aan het uiterlijk zijn ook een aantal dingen verandert. Wat het meeste opvalt zijn de wielen. Dit zijn 21 inch Sport GR velgen, voorzien van aerodynamische ringen. Daarnaast is de RS6 verlaagt en zijn er een aantal onderdelen gemonteerd die bij de aerodynamica helpen. In onderstaand filmpje is de wagen in actie te zien, wel even de ondertiteling aanzetten.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.