Dit is de zwartste Rolls-Royce Cullinan die je kunt krijgen

Dit is de zwartste Rolls-Royce Cullinan die je kunt krijgen

Rolls-Royce breidt zijn Black Badge-range verder uit met een extra krachtige Cullinan.

Net toen je dacht dat de Rolls-Royce Cullinan niet imposanter kon worden, introduceerde het merk afgelopen week de Black Badge-uitvoering. Deze overdreven versie van een al zéér indrukwekkende SUV brengt de Cullinan op hetzelfde niveau als de andere Black Badge-modellen van de Dawn, Wraith en Ghost ervoor – met een nieuwe look en meer vermogen.

De sinistere nieuwe look van de Cullinan Black Badge is het meest duidelijk vanaf de buitenkant. We kijken naar met de hand gepolijste zwarte lak met een subtiele gele lijn, terwijl een verduisterde Spirit of Ecstasy-badge afgewerkt in hoogglans zwart chroom prijkt aan de voorzijde. Bijpassend verduisterd chroom op oppervlakken zoals de grille aan de voorkant, afwerkingen aan de zijkant en de uitlaat aan de achterzijde maken de look compleet. De Black Badge Cullinan rolt op herkenbare Black Badge 22-inch wielen, in een verduisterde zilveren en zwarte tweekleurige afwerking. Achter die grote wielen gaan opvallende rode remklauwen schuil, een zeer strak detail.

Bijpassende zwarte accenten vinden ook hun weg naar de cabine. Een luxe carbon fiber afwerking op het dashboard en de middenconsole creëert een unieke driedimensionale look, terwijl de kenmerkende sterrenhemel van Rolls-Royce eindelijk opduikt in de Cullinan en zelfs een uniek vallende sterelement heeft. Ondertussen compenseert het optionele nieuwe Forged Yellow-leer de donkere accenten.

De Cullinan Black Badge krijgt er overigens zo’n 29 pk en 50 Nm bij, waardoor de 6,8-liter V12 nu 600 pk en 900 Nm koppel levert.

Een standaard Rolls-Royce Cullinan kost je in Nederland minsten €415.225,-. Nou reed Hart voor Auto’s laatst nog in een Cullinan die dankzij de optielijst ruim €500.000,- moest kosten. De verwachting is dat de Black Badge bij dat bedrag zal beginnen.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.