Dit is de Volkswagen Golf GTI Aurora!

Dit is de Volkswagen Golf GTI Aurora!

Jaarlijks komen in het Oostenrijkse Wörthersee VAG-liefhebbers massaal bij elkaar. Het is zo groot dat de merken van de VAG-groep zelf ook wagens bouwen voor dit evenement. Helaas zijn het altijd unieke exemplaren, en de Golf GTI Aurora is dat dus ook.

Wat we hier zien is de Golf GTI Aurora, en het valt meteen op dat er een paar dingen zijn veranderd. Zo is de achterkant lekker bewerkt met een gigantische spoiler, en een dikke diffuser. Onder de voorbumper hangt ook nog eens een flinke spoiler. Dit komt allemaal ten goede van de downforce, en het heeft wel wat weg van een Time-Attack wagen.

Het interieur is ook flink aangepakt. Zo hebben de luchtroosters in het midden plaats moeten maken voor extra schermen waarop allerlei vitale informatie af te lezen is. Het is dus een prestatiegerichte auto, des te gekker dus dat de Aurora is voorzien van een 3500 Watt geluidssysteem. Onder de kap ligt de 2 liter TSI die een vermogensboost heeft gekregen, het vermogen is namelijk gestegen naar 380 PK.

De Golf GTI Aurora gaat niet in zijn eentje naar Wörthersee, hij wordt namelijk vergezeld door de Volkswagen Golf FighteR. Dit is een Golf R Variant die ook een lekkere boost heeft gekregen. De stationwagen beschikt over 400 PK. Daarnaast is de auto ook wat breder geworden, aan beide kanten zijn de wielkasten 3 centimeter breder gemaakt. Ook heeft de Golf FighteR knipperlichten in de grille en een lightbar op het dak.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.