Dit is de Seat Leon ST Cupra met 280 pk!

Dit is de Seat Leon ST Cupra met 280 pk!

Seat Leon ST Cupra

Het vermogen voor de Seat Leon ST Cupra wordt geleverd door een 2-liter TSI turbomotor welke mechanisch vergelijkbaar is met die in de nieuwe Volkswagen Golf R Variant. Echter, Volkswagen stuurt het vermogen naar alle vier de wielen terwijl Seat Leon ST Cupra het vermogen alleen naar de voorste wielen gestuurd krijgt.

De basis versie levert 265 pk maar ook kun je voor een 280 pk versie kiezen. Beide versies hebben een zeer hoge koppel namelijk 350 Nm dat al geleverd wordt vanaf lage toerentallen. Een keuze tussen een handgeschakelde zesversnellingsbak of een optionele 6-traps DSG is voor beide versies beschikbaar. De 265 pk versie doet met de handbak 6,2 seconden over de 0 tot 100 km/h sprint, neem je de DSG dan scheelt je dat 0,1 seconden. Voor de 280 pk versie doe je met de handbak 6,1 seconden om de 100 km/h te behalen en 6,0 seconden met de DSG. De topsnelheid is begrensd op 250 km/u. Ook kan de Seat Leon ST Cupra worden uitgerust met het Performance Pack, dat bestaat uit grotere remmen en enkele visuele aanpassingen.

Standaard wprdt de Seat Leon ST Cupra geleverd met sperdifferentieel op de vooras en het Dynamic Chassis Control (DCC) systeem. Volledige LED-koplampen en LED achterlichten zijn eveneens standaard, net als de alcantara zetels en het Media System Plus infotainmentsysteem.

De marktintroductie zal naar verwachting rond april 2015 zijn. Prijzen zijn nog niet officieel bekend.

Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra

Seat Leon ST Cupra

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.