Dit is de Seat Leon Cupra R ST!

Dit is de Seat Leon Cupra R ST!

Waar Cupra sinds kort een apart merk is geworden, is dit echt nog een Seat. De Leon is nog niet toegevoegd aan het arsenaal van Cupra, maar de Seat Leon Cupra R ST is een van de laatste Seats die de naam Cupra zal dragen.

Wat als eerste opvalt is de terugkerende bronzen kleur. Het lijkt een trend te worden. Audi en Mercedes hebben kort geleden ook de bronskleurige verf uit de kast gehaald. Maar waar het bij de serieuze Mercedes een beetje misplaatst voelde, is dat bij deze Cupra wel anders. Het is een speelse, sportieve auto. En vooral de bronzen details op de voorkant doen hem goed, het zijn tevens de Cupra kleuren. Verdere nieuwe exterieurdelen zijn de carbon diffuser, spoiler en splitter. Hierdoor krijgt de Cupra R ST een nog sportievere uitstraling.

Bij het zien van een R in de naam van een auto zal hij wel snel zijn. Gelukkig maakt hij zijn naam waar: de 2-liter TSI produceert 300 PK en 400 Nm koppel, mooie ronde getallen. Hiermee kan deze station van 0 naar 100 accelereren in slechts 4.9 seconden, en ligt de topsnelheid op een begrensde 250 kilometer per uur. Optioneel voor de ST is het ABT Tuning Pack. Hiermee wordt het vermogen opgeschroefd naar 365 PK, en sprint de “spaanse” schone in slechts 4.5 seconden van 0 naar 100.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.