Dit is de Porsche 911 Turbo S Venom!

Dit is de Porsche 911 Turbo S Venom!

Om wat voor reden dan ook, de gaafste Porsche 911’s komen uit Rusland. We hebben eerder al de 911 Stinger GTR van Topcar gezien, en nu is het tijd voor de 911 Turbo S Venom van de Russische tuner SCL.

De 911 in kwestie is niet het allernieuwste model, we hebben hier te maken met een 991-generatie van de Turbo S. Hij is een niet zo krachtig en niet zo snel als de 992, maar door de cosmetische make-over ziet hij er wel hagelnieuw uit. Waar je ook kijkt, je oog valt op iets boeiends. Vooraan heeft de 911 een nieuwe neus gekregen met extra inlaten en spoilers met daaronder een flinke opening in de bumper. Ook heeft de Venom ventilatieopeningen boven de wielkasten, net als bij de GT3 RS.

Verder naar achteren zijn de heupen nog een stukje breder gemaakt en helemaal achteraan kon de dubbele spoiler niet ontbreken. Het complete pakket omvat maar liefst 33 nieuwe onderdelen. Volgens de tuner kan de aerodynamische kit zowel worden gekocht in een uitvoering van glasvezel maar ook in de exclusievere uitvoering van carbon fiber. Hoewel het pakket momenteel nog niet te koop is, hebben we het pakket al wel gevonden op eBay voor $31.000,-.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.