Dit is de Nissan GT-R Track Edition!

Dit is de Nissan GT-R Track Edition!

k4oyvfbbfnbw_800

Nissan vindt wederom het perfecte tussenstation voor mensen die nét geen Nismo zoeken!

De GT-R bestaat ondertussen alweer bijna tien jaar. Gelukkig geeft Nissan hun spektakelstuk van een auto regelmatig een update in de vorm van facelifts, en worden ook de prestaties van de wagen niet vergeten. Op deze manier komt de GT-R om de zoveel jaar toch weer net iets frisser voor de dag! Zo werd de auto in 2016 voor het laatst subtiel aangepast, waardoor de auto direct een stuk agressiever oogde dan zijn voorgangers. Godzilla kreeg daarbij ook nog eens een oppepper, zodat hij voorlopig kan pochen met een 570 pk sterke motor die 633 Nm aan koppel produceert.

De update voor dit jaar laat het op motorisch gebied echter even aan zich voorbij gaan. De Track Edition moet in het gamma tussen de standaard GT-R en de Nismo vallen. Dit betekent dus dat wanneer je op zoek bent naar meer vermogen, je wel degelijk voor die laatste zult moeten kiezen. De aanpassingen voor dit circuitmonster richten zich uitsluitend op een betere wegligging, en combineren in feite het beste van beide werelden, zonder daarbij iets te veranderen aan de strijdlust van de 3,8-liter V6.

De Track Edition is te herkennen aan speciale carbon achterspoiler van carbon, voorschermen van de Nismo en nieuwe 20″ velgen. De binnenzijde lijkt met een veelvoud aan verschillende rode elementen een  voorbeeld te nemen aan het exterieur. Om te garanderen dat je in de bochten ook daadwerkelijk op je plek blijft, heeft Nissan de vrij standaard stoelen omgewisseld voor een setje sportstoelen van Recaro. Slim bedacht, aangezien de bochtensnelheid aanzienlijk hoger moet liggen door een nóg stijver onderstel.

Het beestje moet zo’n $127.990 gaan kosten en is vanaf aanstaande zomer te bestellen.

t0tyho9b6ivk_800

tn1yl23bnm4c_800

2vqyernbm3ea_800

os8yjq7bjniu_800

o3myyl2b9jst_800

0nxymoobysir_800

8giy918bx9op_800

Harry Verolme

Wist als klein kind al dat hij betaald wilde worden om in auto's rond te tuffen. Tegenwoordig gebeurt dat ook, soort van. Heeft naast schrijven en autorijden een ongezonde obsessie voor sushi en hip-hop.