Dit is de nieuwe Toyota Supra!

Dit is de nieuwe Toyota Supra!

Na zeventien jaar is het eindelijk zo ver: Toyota onthult officieel de nieuwe Supra. Zijn voorganger is ondertussen een waar icoon geworden in de autowereld en vrijwel iedereen herkent hem gelijk wanneer hij voorbij komt rijden. Deze opvolger heeft dus aardig wat om te evenaren.

De Toyota Supra A90, die dus de vijfde generatie is, is eindelijk officieel onthult. De afgelopen jaren zijn er al aardig wat digitale renders voorbijgekomen, en met de tijd kwamen ze steeds dichter bij het uiteindelijke product. En net zoals de renders ziet hij er erg lekker uit. Maar waar de vierde generatie een echte GT-wagen was (geen sportwagen), lijkt de algemene vorm van de nieuwe Supra aardig op een BMW Z4 Coupe. En dat is niet zo gek, hij is namelijk in samenwerking met BMW ontwikkeld en deelt het platform met de nieuwe Z4.

Dat betekent dus dat de Supra ook over de 3 liter zes-in-lijn beschikt die in de Z4 ligt. Deze motor produceert 340 PK en 500 Nm, die via een acht-traps automaat naar de achterwielen wordt gestuurd. Hiermee kan de nieuwe Supra van 0 naar 100 accelereren in 4.3 seconden, en ligt de topsnelheid op een gelimiteerde 250 kilometer per uur.

Het interieur van de nieuwe Supra is ook niet mis, het ziet er zeer strak uit en is niet voorzien van al te veel poespas. Het is een ware cockpit voor de bestuurder met niet al te veel knoppen. Voor navigatie en entertainment is de Supra voorzien van een 8.8 inch scherm afkomstig van BMW, evenals de pook. Qua software heeft Toyota wel gebruik gemaakt van een eigen systeem. Om comfortabel en stevig te zitten zijn er uit de racerij geïnspireerde sportstoelen te vinden.

Aankomende zomer zullen de eerste exemplaren geleverd worden, maar in het eerste jaar zullen er slechts 900 stuks beschikbaar worden gesteld voor de Europese markt. Mocht je er eentje willen: de prijs voor de nieuwe Toyota Supra start op een flinke 81.995 euro, dat is zo’n 4000 euro meer dan wat je moet neerleggen voor de nieuwe BMW Z4 M40i, die het met dezelfde motor doet maar zonder dak. Echter zal je met een gloednieuwe Toyota Supra meer bekijks trekken.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.