Dit is de nieuwe Porsche 911 TechArt van DJ La Fuente!

Dit is de nieuwe Porsche 911 TechArt van DJ La Fuente!

Het is niet de eerste keer, en ook zeker niet de laatste keer, dat we kijken naar een nieuwe bolide van de bekende DJ.

De nieuwe 911, de 992-generatie, werd in 2018 op de autoshow van Los Angeles geïntroduceerd en inmiddels is het model in meerdere uitvoeringen op het Nederlandse wegennet te spotten. Met de komst van deze nieuwe 911 was het natuurlijk te verwachten dat het Duitse TechArt er iets mee zou doen.

Dat Job Smeltzer, zoals DJ La Fuente eigenlijk heet, gek is van snelle auto’s is geen nieuws meer. Eerder hadden we het onder andere al over zijn andere TechArt, de GrandGT op basis van Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo. Ditmaal kijken we naar zijn hagelnieuwe Porsche 992 Carrera 4S met een 450 pk sterke 3,0-liter zescilinder boxermotor. Momenteel goed voor een 0 tot 100 km/h sprintje van 3,6 seconden, maar dat wordt later ongetwijfeld nog iets sneller. De 992 van Job heeft nu enkele nog het exterieur pakket van TechArt; wanneer de auto is ingereden wordt het vermogen opgeschroefd naar 560 pk!

De opvallendste aanpassingen is de enorme spoiler die de auto op een mogelijke GT3 doen lijken. Verder is de auto verlaagd, zie we hoogglans zwarte onderdelen, een nieuwe front splitter en natuurlijk die fantastische 20- en 21-inch velgen. Naast de uiterlijke aanpassingen is er nog iets verandert: namelijk de uitlaat. Volgens TechArt gaat het hier om een upgrade op emotioneel niveau, aangezien het geluid wat uit de boxermotor komt flink toeneemt

Foto’s door Gijs Spierings

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.