Dit is de nieuwe Porsche 911 GT3 RS Cabriolet!

Dit is de nieuwe Porsche 911 GT3 RS Cabriolet!

Porsche 911 GT3 RS Cabriolet

Ik hoor jullie meteen denken ‘Maar Porsche produceert toch helemaal geen dakloze GT3 RS?’ Klopt! Maar gelukkig zijn er tuners die deze droom wel werkelijkheid maken.

De Duitse tuner McChip-dkr is in het diepe gesprongen en heeft de motor van de op zichzelf al potente 911 GTS zo’n optater gegeven dat deze nu cijfers over de tafel slingert die theoretisch gezien een GT3 RS het nakijken moet geven. Jullie weten natuurlijk dat een GT3 RS 500 pk herbergt, dit dakloze scheurijzer sleurt 566 peekaatjes en 675 Newtonmeters mee!

En dat is nogal een verschil met de 405 pk en 550 Nm die de GTS standaard van Porsche mee krijgt. Die nieuwe cijfers ontstaan niet zomaar door een druk op de knop, nee, daar is serieus werk aan te pas gekomen. Een stage 3 performance upgrade zoals ze dat in de tuningwereld mooi noemen: nieuwe turbo’s, RVS downpipe, een chip op maat en een Capristo uitlaat met sportcats en GT3 RS-einddempers. Muziek voor de oren. Stel je eens voor hoe de koude start van dit apparaat zou zijn in je garage ‘s morgens vroeg, heer-lijk. De hond van de overburen slaat op hol denk ik!

Voor de wegligging is een KW schroefset gemonteerd en om de remweg ook bij dit vermogen kort te houden, zijn er keramische remmen gemonteerd. De authentieke GT3 RS wielen, bumpers en sideskirts kunnen natuurlijk ook niet ontbreken op deze raket. Het interieur wordt, helaas, niet opgeleukt met de hardcore-kuipstoelen uit de GT3 RS, maar de standaard kuipstoelen worden voorzien van een motief a la ‘Porsche 911 50th Anniversary’. Zeker niet verkeerd, maar ik zou toch kiezen voor een stoeltje dat meer matcht met de buitenkant.

Alles bij elkaar genomen is dit naar mijn mening de meest rauwe 911 cabriolet die ik ooit heb gezien en laten we met zijn alle hopen dat Porsche in de toekomst ooit een topless GT3 RS in productie gaat nemen. Laatste vraag: zou jij nog zo’n grote picknicktafel achterop zetten bij deze GTS om hem helemaal af te maken, of zou je hem zo laten?

Porsche 911 GT3 RS Cabriolet

Porsche 911 GT3 RS Cabriolet

Porsche 911 GT3 RS Cabriolet

Porsche 911 GT3 RS Cabriolet

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.