Dit is de nieuwe Nissan GT-R! O nee.. De Gumpert RG Nathalie!

Dit is de nieuwe Nissan GT-R! O nee.. De Gumpert RG Nathalie!

Gumpert nathalie

Als we de titel na GT-R zouden stoppen, zou je geloven dat je hier na de nieuwe Nissan GT-R aan het kijken. Maar als je verder kijkt, zie je dat het het futuristische broertje is van. En zie hier, de nieuwe Gumpert. 

Roland Gumpert kennen we van zijn extraverte sportauto’s, de Gumpert Apollo en de Gumpert Apollo Arrow, maar de knotsgekke autobouwer is al een tijdje bezig in China en daar presenteerde hij op de Autosalon van Beijing een auto vernoemd naar zijn dochter: de Gumpert RG Nathalie.

De in beperkte oplage gebouwde wagen, die van buiten verdomd veel weg heeft van de Nissan GT-R, heeft onderhuids niets maar dan ook niets gemeen met de legendarische sportwagen. Nee, de Nathalie moet in 2,5 seconden naar de 100 schieten en dat gebeurt door middel van een pakket elektromotoren die tesamen 817 ‘pk’ hebben en een bereik van 1.200 km in eco-modus. In essentie zou een enkeltje Maastricht – Monaco dus op een acculading haalbaar zijn!

Die elektromotoren zijn overigens ook een verhaal apart, je plugt hem niet in het stopcontact. Nee, je gooit er een toet methanol in en door de elektrochemische reactie komt er energie vrij die de elektromotoren voedt. Een volle tank binnen 3 minuten, mindblowing!

De auto heeft het silhouette van een Nissan GT-R, de neus van Iron Man en de kont van een platgeslagen NSX. Het maakt hem lekker agressief en met een oplage van slechts 500 stuks ook nog een zeldzame auto to be! Het interieur is ook lekker dik, een rolkooi die lekker aanwezig is, kuipstoeltjes die je op je plek moeten houden tijdens het opstijgen en het stuur herinnert je eraan wie je aan het berijden bent. Kost dat? €420.000,- excl. belastingen! Wij twijfelen nog tussen deze en de 812 Superfast van onze eigen Joseph Klibansky, die kost namelijk €400.000,- exclusief belastingen en ook ongelooflijk lekker!

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

Gumpert nathalie

 

 

 

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.