Dit is de nieuwe Mercedes-Benz CLA!

Dit is de nieuwe Mercedes-Benz CLA!

Mercedes-Benz heeft de nieuwe CLA onthult, en ten opzichte van zijn voorganger ziet hij er een stuk agressiever uit! De auto heeft scherpere lijnen en zal krachtigere motoren ter beschikking krijgen.

De nieuwe CLA volgt het scherpere uiterlijk van de nieuwe A-Klasse, en lijkt erg veel op een kleine CLS. Waar het oude model grote koplampen had heeft de nieuwe generatie een stuk smallere koplampen. Ook zijn er meer scherpere lijnen te vinden in het uiterlijk, vooral te zien op de motorkap. Op de kont van de auto zijn een stel relatief grote achterlichten te vinden en een subtiele splitter onderaan de bumper.

Het interieur van de nieuwe CLA lijkt rechtstreeks uit de A-Klasse gehaald te zijn. Standaard beschikt het interieur uit twee 7-inch schermen, er kan ook gekozen worden voor de optionele 10.23-inch schermen. Overige opties die toegevoegd kunnen worden zijn gesture control, adaptive cruise control en een Burmester Surround Sound System. Dit zijn opties die je normaal gesproken alleen op grotere modellen zou krijgen. Ook kan de nieuwe CLA uitgerust worden met sfeerverlichting, waardoor deze kleine sedan toch wel een erg luxe uitziend interieur heeft.

Het exemplaar dat we op de foto’s kunnen zien betreft een CLA 250 Edition 1. De CLA 250 zal beschikken over een 2 liter 4-cilinder die 221 PK en 350 Nm produceert. Over de prijs is nog niks concreets gezegd, en over mogelijke AMG-varianten is nog niks bekend, maar die zullen er zeker komen. In dat geval kunnen we hopen op een CLA 45 AMG, die over ruim 400 PK zal beschikken!

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.