Dit is de nieuwe McLaren GT!

Dit is de nieuwe McLaren GT!

McLaren timmert lekker aan de weg. Als je vandaag de dag een McLaren wil rijden heb je keuze genoeg. Nu voegt McLaren een nieuwe wagen toe aan hun assortiment, in de vorm van de GT.

Het is qua vorm net even anders dan we gewend zijn, maar je herkent wel gelijk dat het een McLaren is. De bekende lijnen zoals die op de motorkap, en de koplampen zijn weer een evolutie van de designtaal. Wel is de algemene vorm van de auto wat anders. Dat komt omdat deze auto bedoeld is als GT (zoals de naam al luidt), en niet als hardcore supercar. Een GT moet praktisch en comfortabel zijn, daarom is deze wagen een stukje groter dan bijvoorbeeld de 720S. Dit komt ten goede van de bagageruimte, de nieuwe McLaren beschikt nu over 420 liter aan bagageruimte achterin, en 150 liter voorin. Vergeleken met de Ferrari Portofino en Aston Martin DB11 (300 liter), Bently Continental (358 liter) en de Porsche 911 (115 liter) is dit een groot voordeel.

Qua onderstel lijkt het op dat van de 720S, alleen dan met de focus op comfort en stabiliteit. Het is een echte Grand Tourer, de banden zijn stiller, en het glas is dikker waardoor er minder windruis in de cockpit is. Om dat geluid weer wat aan te vullen is er een nieuwe in- en uitlaat geplaatst waardoor de motor een diepere brul heeft dan we gewend zijn van McLaren.

De prestaties zijn ook niet verkeerd. De V8 die tot wel 8500 RPM kan draaien produceert 620 PK en 620 Nm. Dit zorgt voor een 0 naar 100 sprint in slechts 3.2 en van 0 naar 200 doet de GT in 9 seconden. De topsnelheid ligt op 326 kilometer per uur.

De prijs van de nieuwe McLaren GT zal 252.000 euro bedragen. Een flinke smak geld, maar relatief goedkoop te noemen vergeleken met bijvoorbeeld de Bentley Continental GT met W12 motor, die 271.000 euro kost, en de Aston Martin DB11 die ongeveer hetzelde kost. Eind 2019 zullen de eerste exemplaren afgeleverd worden. Heb je de roze bril al op en zie je jezelf al over de autobahn knallen met de nieuwe McLaren GT?

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.