Dit is de nieuwe GTI, ga jij hem kopen?

Dit is de nieuwe GTI, ga jij hem kopen?

Golf GTI TCR

Jullie en wij zijn met zijn allen dol op de Volkswagen Golf, of het nou een ‘gewone’, een GTI of een R is, ons hartje gaat er sneller door kloppen. En wanneer er een GTI uitgebracht wordt met bijna 300 pk, dan zijn we helemaal uitzinnig natuurlijk!

De Volkswagen Golf GTI TCR-racewagen kennen we nog van een half jaar geleden, maar nu heeft Volkswagen besloten een GTI TCR voor op de openbare weg uit te brengen. Jawel, de straatversie van deze hardcore-GTI. En met 290 pk en 370 Nm aan koppel onder je rechtervoet, DSG en zelfs een sperdifferentieel zijn we helemaal niet meer te houden! Eind dit jaar komt dit verkoopkanon pur sang en met een top van 264 kilometer per uur is het de snelste Golf ooit! En er is nog iets moois, deze straatversie kan de 350 pk sterke racevariant met gemak bijbenen! Deze GTI TCR schiet in ongeveer 4,8 seconden naar de 100. En voor de rekenaars, ja, dat is maar 0,2 seconden langzamer dan een Golf R!

 

Tijdens het Wörtherseetreffen komende week, bij velen van ons wel bekend, wordt het doek van de nieuwste topper uit de GTI-reeks getrokken, dus dan krijgen jullie meer beeldmateriaal. De GTI krijgt naast meer vermogen ook een scherper uiterlijk mee. De twee woorden ‘ietsjes scherper’ zijn van toepassing op de frontsplitter, de sideskirts en de achterdiffusor. Het geeft de auto net dat meer racing-uiterlijk en wij zouden ook zeker een Akrapovic-uitlaat adviseren. Wij zijn in ieder geval al laaiend enthousiast, wie van jullie gaat hem kopen!?

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

Golf GTI TCR

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.