Dit is de nieuwe generatie Audi A3!

Dit is de nieuwe generatie Audi A3!

Vandaag hebben we een kleine maar zeer onthullende set foto’s met betrekking tot de volgende generatie Audi A3. Daarmee doelen we op spionage foto’s van een preproductie-auto die in Afrika zonder enige camouflage werd getest én een drietal foto’s via Auto Bild.

Audi kiest zeker voor een evolutionaire benadering van de volgende A3, met afmetingen die bijna een identieke match zijn met de huidige hatchback. Het voor de hand liggende verschil ligt in de bredere grille die nu standaard is in de Audi line-up, geflankeerd met nieuwe vijfhoekige luchtinlaten en een vernieuwd ontwerp wat betreft de koplampen. Net als bij de A1 zal de nieuwe Audi A3 er niet als driedeurs variant komen en ook de A3 Cabriolet zal achterwege blijven. Wél kun je een nieuwe Audi A3 Limousine verwachten.

Er zullen drie benzine motoren beschikbaar komen met 110, 130 en 150 pk. Dieselen kan met 115, 150 en 190 pk. Gezien het feit dat het kleinste model uit het RS-gamma bijna net zo populair is als zijn grote broer de RS6, is het vrij logisch dat er ook een nieuwe RS3 op de markt komt met vermoedelijk 400 pk. De marktintroductie zou gepland staan voor februari 2020.

Jorrik Aben

29-jarige petrolhead en mede-oprichter van Hart voor Auto's, dat in 2021 inmiddels zijn 11e levensjaar is ingegaan.