Dit is de nieuwe Ferrari SF90 Stradale!

Dit is de nieuwe Ferrari SF90 Stradale!

Er gingen al geruchten dat Ferrari met een nieuwe hybride sportwagen zou komen, en nu is het zover. Er zijn vroegtijdig foto’s gelekt van het nieuwe model, en hij draagt de naam SF90 Stradale.

Voor de F1-fans onder ons komt de naam SF90 bekend voor. Het is namelijk de naam van de Formule 1 auto waarmee Sebastian Vettel en Charles Leclerc razendsnel over de GP-circuits scheuren. De naam Stradale betekent dat het een straatversie is van een racewagen, dit is nu echter niet het geval. De SF90 Stradale beschikt niet over F1 techniek, in tegenstelling tot de Mercedes-AMG Project One. Het chassis is compleet nieuw en borduurt weer voort op de huidige designtaal van Ferrari. Het lijkt enigszins op de nieuwe F8 Tributo, alleen ziet dit er net wat strakker uit. Wat vooral opvalt is dat de achterlichten vierkant zijn in plaats van rond.

De SF90 Stradale beschikt dus over een hybride systeem. Ook ligt er een 4 liter V8 in het midden van de Ferrari. Deze produceert 780 PK en 800 Nm koppel. Maar samen met de drie elektromotoren komt het totaalvermogen op 1000 PK te liggen. Dit is goed voor een 0 naar 100 sprinttijd van slechts 2.5 seconden! Van 0 naar 200 kilometer per uur kost slechts 6.7 seconden, en de topsnelheid ligt op 340 kilometer per uur.

Ondanks dat het een hybride is, weegt de auto verrassend weinig. Slechts 1570 kg! Optioneel is het Assetto Fiorano pakket. Dat pakket bestaat uit een titanium uitlaat, deuren van koolstofvezel en hardere schokdempers. Hiermee wordt 30 kg bespaard.
Omdat dit slechts een lek is, is de prijs nog niet bekend. Wel weten we dat de Ferrari SF90 Stradale vanaf 2020 in de dealer te bewonderen is.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.