Dit is de nieuwe Ferrari F8 Tributo!

Dit is de nieuwe Ferrari F8 Tributo!

Ferrari heeft zijn nieuwe middenmotor-V8 onthult. Als opvolger van de Ferrari 488 GTB is er nu de F8 Tributo, en hij mag er wezen. Qua uiterlijk en prestaties gaat hij er ten opzichte van de 488 op vooruit.

Mensen die net hun nieuwe Ferrari 488 Pista hebben ontvangen, moeten zich even achter hun oren krabben. De F8 Tributo volgt de 488 namelijk na een korte tijd op, en qua prestaties doet ‘ie niet onder aan de Pista. Met de 3.9 liter V8 biturbo die achter de stoelen ligt beschikt deze wagen over 720 PK en 770 Nm koppel, evenveel als de 488 Pista dus. Ook is de F8 Tributo 40 kilo lichter dan de 488, wat hem op een droog gewicht van 1330 kilo brengt. De combinatie van de beresterke V8 in combinatie met het lagere gewicht zorgt ervoor dat de F8 in slechts 2.8 seconden van 0 naar 100 accelereert, met een topsnelheid van 340 kilometer per uur.

Op de Autosalon van Geneve zal de F8 Tributo in het echt te zien zijn, en na de zomer zal hij in Nederland te krijgen zijn. Helaas is de prijs nog niet bekend.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.