DIT is de nieuwe F1-auto van Max Verstappen!

DIT is de nieuwe F1-auto van Max Verstappen!

De RB18 is daar! Dit wordt de auto waarmee Max gaat proberen zijn wereldtitel te prolongeren.

De Formule 1-auto waar iedere Formule-1 liefhebber naar uit heeft gekeken. Of je nu fan bent van Max, van Lando, van Daniel of vind dat Lewis had moeten winnen, van deze auto wil je weten hoe hij verschilt van het 2021-model.

En waar de afgelopen jaren de Red Bull-auto’s nagenoeg niet van elkaar te onderscheiden waren, is het nu tijd voor een totaal vernieuwde race-auto. Dit is allemaal de schuld van de nieuwe aerodynamica-eisen, maar wij vinden dat geen enkel probleem!

Wat is er allemaal veranderd?

Met de 18 inch velgen oogt de auto veel volwassener en met de voorspoiler die nu meer in een V-vorm is geplaatst oogt hij ook sneller, meer in beweging. Met de luchthapper boven Max’ hoofd overvalt ons het beeld van een vis die boven water naar lucht komt happen, maar dat mag je ook meteen weer vergeten. Het zal allemaal in dienst staan van een verbeterde aerodynamica.

De grootste verandering in letters is die van de hoofdsponsor en de teamnaam. Vanaf dit seizoen prijkt overal de naam Oracle en is het nu het Oracle Red Bull Racing. En uiteraard is het nummer ‘1’ op de auto geplakt, maar verder geen wereldveranderende details in de livery.

Of deze nieuwe auto in Max’ voordeel gaat werken en hij nu halverwege het seizoen al het kampioenschap op zijn naam kan schrijven? We gaan het over 5 weken zien, dan is het tijd voor de Grand Prix van Bahrein!

Bron: Red Bull

Tim Kanters

Van jongs af aan gek van alles wat met auto’s te maken heeft. De passie is nog steeds hetzelfde, enkel zijn de auto’s groter geworden. Neemt jullie mee in zijn beleving en schrijft over het laatste autonieuws, evenementen en meer.