Dit is de nieuwe Corvette Stingray Convertible!

Dit is de nieuwe Corvette Stingray Convertible!

De nieuwe Corvette, die eigenlijk het hele concept van het model omgooide, is twee maanden na de onthulling nu ook als dakloze versie gepresenteerd. Nu kun je die dikke V8 nog beter horen brullen!

Voor het eerst bij een Corvette is er nu sprake van een hardtop. Deze kan ingeklapt worden tot een snelheid van 48 kilometer per uur, en het proces duurt 16 seconden. Het dak verdwijnt in de auto, maar de bagageruimte lijdt hier niet al te veel onder. Je kan nog steeds genoeg kwijt in de Convertible. Leuk detail: de achterruit kan apart bediend worden, zo kun je met het dak dicht en het achterraam open rijden, zodat je de motor beter hoort.

Die motor ligt voor het eerst in het midden van de auto. Het betreft een 490 PK en 637 Nm sterke 6.2 liter V8, die zijn vermogen naar de wielen stuurt via een achttraps automaat. In het eerste kwartaal van 2020 zal de Convertible in productie gaan. De prijs (in de VS) ligt op 67.495 dollar, 7.500 dollar meer dan de coupe-variant.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.