Dit is de nieuwe Carrera GT van Gemballa!

Dit is de nieuwe Carrera GT van Gemballa!

Nieuw en Carrera GT lijkt een vreemde combinatie, de auto is namelijk alweer wat jaartjes oud. Maar Gemballa bouwt sinds 10 jaar geleden al de Mirage GT, en dit kan zomaar een van hun laatste zijn.

Op het eerste gezicht lijkt het een gewone Carrera GT met wat gekke details, maar schijn bedriegt. Gemballa heeft ruim duizend uur gespendeerd aan dit exemplaar. Voor het exterieur zijn er veel nieuwe onderdelen gefabriceerd, zoals de luchthapper op het dak, grote luchtinlaten, nieuwe bumpers, carbon deuren en een mega-spoiler.

Het interieur bestaat uit veel carbon, en heel erg veel alcantara. Op de analoge klokken en een paar details na is vrijwel alles carbon of alcantara. Zelfs het gehele stuur bestaat uit de mooie stof. Overigens is de kleurenstelling vrij beschaafd gehouden, geen gekke kleurtjes (op de stiksels na), maar gewoon grijs.

Onder de motorkap ligt een 5.7 liter V10 die oorspronkelijk 612 PK produceerde, maar Gemballa perst er 680 PK uit! Al die paardjes moet je echter met de hand temmen, van een automaat is namelijk geen sprake.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.