Dit is de nieuwe BMW X6!

Dit is de nieuwe BMW X6!

Aangezien alle modellen van BMW een update krijgen, kan de X6 natuurlijk niet achterblijven. De Coupe-variant van de X5 gaat mee met het nieuwe design, en dus krijgt hij ook een grote grille en nieuwe achterlichten.

Het blijft even wennen. Maar de grote grille past goed bij de nieuwe SUV, bovendien geeft ‘ie ook licht. Hij staat op hetzelfde platform als de nieuwe X5, en dat betekent dus dat de keuze aan aandrijflijnen ook hetzelfde is. De sDrive40i en xDrive40i hebben als basismodel de 3 liter zescilinder die 340 PK en 447 Nm koppel produceert, 33 PK en 47 Nm koppel meer dan het voorgaande model. Met dit vermogen kan de sDrive40i in 5.2 seconden van 0 naar 100 kilometer accelereren, de xDrive40i doet er 5.3 seconden over.

Heb je iets meer te besteden en wil je meer vermogen in je X6? Kies dan voor de X6 M50i, deze beschikt over de 4.4 liter V8 die we ook vinden in bijvoorbeeld de M850i. Deze motor is goed voor 530 PK en 750 Nm koppel en katapulteert de X6 in slechts 4.1 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. Uiteraard bedraagt de topsnelheid een elektronisch begrensde 250 kilometer per uur.

Met het Dynamic Handling pakket krijgt de X6 actieve stabilisatie en vierwielbesturing, waarbij de achterwielen mee of tegen sturen afhankelijk van hoe snel je rijdt. Ook kun je voor het off-road pakket gaan waarmee de X6 op beide assen luchtvering krijgt, een M Sport differentieel en vier off-road rijmodi.

In het interieur zien we veel bekende elementen terug die we ook kunnen vinden in de andere nieuwe modellen van BMW, het 12.3 inch touchscherm prijkt in het midden van het dashboard en de digitale cockpit is ook van de partij. Rijhulpjes zijn ook in overvloed in de vorm van lane-keep assist, automatische lane-change assist en forward collision warning.

Wat de nieuwe X6 in Nederland moet gaan kosten is nog niet bekend, de prijzen voor de Verenigde Staten wel. Daar heeft de X6 een vanafprijs van 64.300 dollar voor de sDrive40i. Voor een Nederlandse prijs moeten de belastingen daar nog bij opgeteld worden, reken maar op een flinke prijs.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.