Dit is de nieuwe Bentley Flying Spur

Dit is de nieuwe Bentley Flying Spur

Nadat Bentley met de nieuwe Continental GT aankwamen, kon een update van de dikke limo natuurlijk niet ontbreken. Het nieuwe design van de Continental GT is doorgetrokken naar de Flying Spur, en het resultaat mag er wezen.

Met de tijd zijn auto’s gegroeid, en zo ook de Bentley Flying Spur. Met een totale lengte van 5.31 meter heb je gegarandeerd genoeg ruimte om te werken terwijl je naar je volgende afspraak wordt gereden. Dit rijden gaat nu ook een stuk makkelijker, vooral in krappere situaties. De Flying Spur is nu voor het eerst uitgerust met vierwielbesturing, waardoor de auto een kleinere draaicirkel krijgt. In het dashboard schuilt het nieuwe 12.3 inch touchscreen wat we ook kunnen vinden in de nieuwe Continental GT. Daarnaast kun je het interieur laten bekleden met alle materialen die je maar wilt.

Een auto van maar liefst 2437 kg moet ook vooruitkomen, daarom is er een 6 liter W12 voorin geplaatst. De 12-cilinder is goed voor 635 PK en maar liefst 900 Nm koppel, dit vermogen wordt via een 8-traps automaat naar de wielen gestuurd. Van 0 naar 100 kilometer per uur doet ‘ie in slechts 3.8 seconden, onthoud dat de Flying Spur bijna 2.5 ton weegt. De topsnelheid ligt op 333 kilometer per uur.

Hoeveel de Flying Spur moet gaan kosten is nog niet bekend, de marktlancering zal plaatsvinden in de herfst van 2019. Vanaf 2020 zullen de eerste exemplaren afgeleverd worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.