Dit is de nieuwe auto van F1 coureur Charles Leclerc!!

Dit is de nieuwe auto van F1 coureur Charles Leclerc!!

Het is bekend dat coureurs van Formule 1 teams goed worden verzorgde en gesponsorde producten krijgen waar je u tegen zegt!!

Charles Leclerc is een goed voorbeeld van zo’n sponsor gevalletje. De 23 jarige F1 coureur, afkomstig uit Monaco, maakte zijn Formule 1 debuut in 2018 voor het team van Sauber. In 2019 kreeg Leclerc “promotie” en mocht hij het stoeltje overnemen van Kimi Räikkönen en debuteerde hij voor het Ferrari F1 team.

Tijdens het tweede raceweekend in Bahrein behaalde hij de eerste poleposition uit zijn Formule 1-carrière. Hiermee werd hij, op Vettel na, de op een na jongste polesitter in de Formule 1. Inmiddels zijn we zo’n twee jaar verder en zijn de teams drastisch veranderd. Charles Leclerc is momenteel de eerste coureur van het Ferrari team, met als teamgenoot niemand minder dan Carlos Sainz.

Leclerc wordt al jaren voorzien van de mooiste spullen, denk aan RayBan zonnebrillen, maar niet te vergeten ook Ferrari’s!! De garage van de coureur staat dan ook vol met de Italiaanse sportwagens. Zo is hij in het bezit van meerdere special edition Ferrari’s.

Onlangs voegde Leclerc een nieuw model toe aan zijn collectie. Een Ferrari 488 Pista Spider. De auto is compleet “Tailor made” zoals ze dat bij Ferrari mooi noemen. De auto wordt dan speciaal naar de wensen van de klant gebouwd. In het geval van Leclerc een mat zwarte met een streep die ons verdacht veel aan zijn geboorteland, Monaco, doet denken. Om de Ferrari echt eigen te maken voegde Leclerc ook zijn racenummer toe op de B-stijl en in het interieur is zijn handtekening tussen de stoelen geborduurd. Mocht je dus in de buurt van Monaco komen, houdt je ogen goed open, wie weet kom je de speciale Ferrari wel tegen!

Thomas Heule