Dit is de nieuwe Audi RS Q3 (Sportback)!

Dit is de nieuwe Audi RS Q3 (Sportback)!

Audi heeft laatst aangekondigd dat ze hun assortiment aan auto’s aan het slinken zijn. Toch is er nu een nieuwe variant van de Q3, en dat is gelijk de dikste. De RS Q3 beschikt over dezelfde aandrijflijn als de RS3, en we weten natuurlijk wat dit betekent.

Juist, de RS Q3 heeft dezelfde lekkere vijfpitter die we in de RS3 vinden. Met 400 PK en 480 Nm koppel schiet de mini-SUV van 0 naar 100 kilometer per uur in slechts 4.5 seconden, met een topsnelheid van 250 kilometer per uur. De topsnelheid kan ook verhoogd worden naar 280 kilometer per uur, mits je die optie aanvinkt.

Nu zien we 2 exemplaren in beeld, een rode en een gifgroene. De rode is de normale RS Q3, de groene is de mini-Q8. De voorkanten van de twee zijn hetzelfde, het verschil zit hem in de achterkant. Ook vergeleken met de oude RS Q3. De enkele uitlaat is vervangen door twee flinke ovalen units, zoals het hoort bij een RS.

Het interieur heeft ook een upgrade gekregen, zoals we tegenwoordig bij Audi zien zijn er grote schermen aanwezig in de vorm van een digitale cockpit en een groot navigatiescherm. Gelukkig kan de temperatuur nog met echte knoppen geregeld worden.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.