Dit is de “nieuwe” Aston Martin Vanquish 25!

Dit is de “nieuwe” Aston Martin Vanquish 25!

Sinds kort heeft Ian Callum – de ex-designer van Jaguar en Aston Martin – zijn eigen bedrijf opgestart. En nu introduceert de Callum Design Group al zijn eerste auto. Het is een bekend ontwerp, namelijk dat van de oude Vanquish, maar dan net even wat beter.

Op het eerste gezicht lijkt het gewoon op een Vanquish, maar de auto heeft gewoon de uitstraling van een gloednieuwe auto. Er zijn veel aanpassingen gedaan aan het originele ontwerp, zodat alles weer modern oogt. Zo zijn er nieuwe LED koplampen en achterlichten geplaatst, grotere keramische remmen en 20 inch velgen geplaatst. Het interieur is ook gemoderniseerd met nieuwe sportstoelen en een modern infotainment systeem.

De aanpassingen gaan onderhuids door. De prachtig klinkende V12 is voorzien van nieuwe software en een nieuw uitlaatsysteem met oranje sierstukken. Leuk detail: onder de uitlaat staan de woorden: “Made you look”. Het vermogen komt in de buurt van 600 PK te liggen. De oude Vanquish was berucht om zijn geautomatiseerde handbak, daarom krijg je de keuze om een nieuwe volautomatische versnellingsbak te laten plaatsen. Ook het onderstel is flink verbeterd en naar moderne standaard gebracht.

De Callum Design Group is geen massaproducent, en de naam verklapt eigenlijk al hoeveel exemplaren er gebouwd zullen worden. 25 stuks zullen er uit de werkplaats rollen. Het bedrijf bouwt de nieuwe Vanquish op basis van de originele wagen, die ze zelf zoeken. Ook kun je als eigenaar van een Vanquish naar Callum stappen. De prijs voor zo’n gemoderniseerde “klassieker” ligt rond de 600.000 euro exclusief belastingen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.