Dit is de nieuwe Alpina B7!

Dit is de nieuwe Alpina B7!

De meesten kennen Alpina wel, minstens net zo snel als de M-modellen, maar dan op een comfortabele manier. Dat is bij de nieuwe B7 niet anders, het is de snelste 7-Serie ooit. En ja, sneller dan de BMW M760Li.

De BMW M760Li gebruikt een V12 om zich voort te stuwen. Echter heeft Alpina ervoor gekozen om de 4.4 liter V8 van BMW te gebruiken als basis voor de B7. Na wat aanpassingen, zoals compleet verbouwde turbo’s ligt het vermogen op 608 PK en 800 Nm koppel. Hiermee is de ruim 2 ton wegende B7 in staat om van 0 naar 100 kilometer per uur te sprinten in slechts 3.6 seconden! En omdat de snelheidsbegrenzer is verwijderd kun je in alle comfort met 330 kilometer per uur over de linkerbaan knallen! Om even in perspectief te zetten hoe snel deze auto is: de RS6 Performance en de C63 S kunnen hem niet bijhouden, zelfs Porsche wint het niet van de B7. En dat in een luxe-limo!

Qua uiterlijk is het wat we van Alpina gewend zijn. Net wat sportiever maar met pure klasse. De Alpina logo’s pronken boven de grille en op de herkenbare bumperlip. Ook de herkenbare velgen zijn weer van de partij. Helaas zijn dit de enige 2 foto’s die Alpina beschikbaar stelt, maar we zullen vast en zeker snel meer te zien krijgen.

Joran Bosman

Mijn naam is Joran Bosman, ik ben een 22-jarige autofanaat die graag de allerleukste en meest bijzondere autonieuwtjes voor jullie opzoekt. Tevens studeer ik Creative Business aan de Hogeschool Utrecht. Vragen? Mail naar onderstaand adres.